Matkailu ja miehet ulkomailla


 

 
Aina lomamatkoilla tulee väkisinkin vertailtua kulttuurieroja Suomen ja ulkomaailman välillä. Ja kyllä se niin on, että melkein kaikissa muissa maissa miehet saavat vielä olla miehiä. Ei se yleinen juttu Etelä-Euroopan miehistä ole ollenkaan tuulesta temmattua. Sinne kun turisti menee niin huomaa kyllä heti, että siellä miehet saa olla miehiä niin kadulla kuin kotonaankin. En sitten tiedä mitä tapahtuisi jos suomalaiset matkailisivat enemmän. Alkaisiko tuolla turistikohteita kiertäessä naisiinkin tarttumaan paremmin nuo asiat ja kotimaassakin miehet saisivat olla miehiä. Ehkä valtion pitäisi tukea kansalaisten ulkomaanmatkailua niin Suomi muuttuisi siinäkin suhteessa paremmaksi paikaksi olla.
Tai sitten valtio voisi ostaa jokaiselle suomalaiselle lomaosakkeen jostain etelänmaasta. Sinne olisi sitten jokaisen pakko lähteä viikoksi kerran vuodessa, eihän sitä nyt voi lomaosaketta jättää käyttämättä kun on sellaisen hankkinut. Kun lomaosake ostetaan niin silloinhan siiis ostetaan viikoksi käyttöoikeus johonkin lomapaikkaan ja kaiken omistamiseen liittyvän murehtimisen voi unohtaa. Huoltoyhtiä hoitaa lomaosakkeen kunnossapidon eli lomalainen voi keskittyä olennaiseen. Lomaosakkeita välittää moni toimija.
Toisaalta eihän se pelkkä lomapaikka vielä riitä, kyllä sen lisäksi täytyy myös olla kunnolliset laukut sun muut, joihin matkatavarat saa turvallisesti. Kunnollinen reppu pitää aina olla lomamatkalla mukana. Hyvät reput ovat tarpeen niin lentomatkalla kuin lomakohteessakin. Kestäviä reppuja löytyy vaikka netistä.
Ja samalla kannattaa myös hankkia kunnollinen lentolaukku. Hyvä lentolaukku on kestävä ja mahtuu kätevästi kulkemaan käsimatkatavaroissa.
Suomalainen mies on kuitenkin parhaimmillaan jossain metsästysseuran mökillä, siellä se lomailu tuntuu siltä kuin pitääkin. Kovin kauas kun lähdetään kotimaasta niin ei aina ole maailman mukavin olo - sitä alkaa kaipaamaan erämaan hiljaisuutta ja tyynellä järvellä kuuluvaa kuikan huutoa.
Sellaisesta jos tykkää niin yksi hyvä lomakohde on Lappi. Ei muuta kuin Leville vaan ja siellä kannattaa tosissaan miettiä moottorikelkan vuokrausta, moottorikelkkasafari Levi -maisemissa on kyllä hieno kokemus ja siinä näkee Lapin luonnon paljon paremmin kuin auton tai hotellin ikkunasta.
 


 


 

 
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: NaN Distance, nandistance@nandistance.org