Terveydenhoito asiaa


 

 
Varsinkin siinä keski-iän kynnyksellä pitää miehen alkaa miettimään omaa terveyttään. Siinä vaiheessa kun tehdään suurimmat ratkaisut loppuelämää ajatellen. Lihaksisto täytyisi pitää kunnossa, harjoittelun lisäksi hieronta tekee hyvää. Suonikohjuja alkaa ilmaantumaan, niille pitäisi tehdä jotakin. Sitten tulee vielä kaikenlaiset ongelmat pään sisällä, terapiaan pitäisi mennä. Tai sitten vaimo houkuttelee pariterapiaan, sinne tosin voi nykyään mennä yksinkin avaamaan päänsisäisiä lukkoja. Tai perheterapiaan puimaan perheen sisäistä dynamiikkaa. Kaikkia näitä tarjoaa esim. www.therapon.fi.
Hieronta on suositeltavaa kaikille ikään katsomatta. Se virkistää kehon lisäksi myös mieltä. Vaikka ei olisi urheilija niin voi käydä myös urheiluhieronnassa, se sopii ihan tavallisillekin ihmisille. Hierojia löytyy joka kaupungista, jos asut Oulussa, niin etsi vaikka netistä hieroja Oulu.
Hieronnan historiaa: Sanskritin kirjaukset osoittavat, että hieronta oli harjoitettu Intiassa kauan ennen tallennetun historian alkua.  AD 581: Dr. Sun Si Miao esittelee kymmenen uutta hierontatekniikkaa ja järjestelmällistää lapsuuden sairauksien hoitoa hierontahoidon avulla. AD 581: Kiina perustaa Hierontaterapian osaston Imperiumin lääkärin toimistossa. Keski-ikäiset: Lääketieteellinen tieto, myös hieronta, lähti Rooman Persiaan keskiajalla. Monet esimerkiksi Galenin käsikirjoituksista keräsi ja käänsi Hunayn ibn Ishaq 9.-luvulla. Myöhemmin 11. luvulla kopiot käännettiin takaisin latinaksi, ja uudelleen 15 ja 16-luvuilla, jolloin he auttoivat valistamaan eurooppalaisia tutkijoita muinaisten kreikkalaisten saavutuksista. Galenisen perinteen uusiminen renessanssin aikana oli erittäin tärkeä osa modernin tieteen kehitystä. Yksi suurimmista Persian lääkäreistä oli Avicenna, joka tunnettiin myös nimellä Ibn Sina, joka asui 980AD: stä 1037AD: iin. Hänen teoksissaan oli kattava kokoelma ja systematisointi hajanaisesta ja organisoimattomasta kreikkalais-roomalaisesta lääketieteellisestä kirjallisuudesta, joka oli käännetty arabiaksi tuohon aikaan ja jota täydennettiin omien kokemustensa avulla.
Mitäs sitten suonikohjuille pitäisi tehdä ? Kannattaa unohtaa kaikenlaiset sukkahoidot sun muut ja turvautua ihan oikeaan lääkäriin niiden hoidossa. Paljon hyvää tietoa löytyy osoitteesta https://suonikohjut.info/.
Suonikohjujen oireet Aching, raskas jalat (usein huonompi yöllä ja harjoituksen jälkeen). . Nilkan turvotus, erityisesti illalla. Ruskean-keltainen kiiltävä ihon värimuutos lähellä kärsiviä laskimoita. Pinta, kuivuus ja ihon kutina, nimeltään stasis-dermatiitti tai laskimotulehdus, johtuen jalkojen jalostuksesta syntyvistä jätteistä. Kouristukset voivat kehittyä erityisesti äkillisen liikkumisen aikana seisomaan. Aluetta aiheuttavat vähäiset vammat voivat vuotaa enemmän kuin normaalisti tai kestää kauan parantua. Joissakin ihmisissä suonikohjut voivat aiheuttaa seuraavaa: nilkan yläpuolella oleva iho voi kutistua (lipodermatosceroosi), koska ihon alla oleva rasva vaikeutuu. Levottomien jalkojen oireyhtymä näyttää olevan yleinen päällekkäinen kliininen oireyhtymä potilailla, joilla on suonikohjuja ja muita kroonisia laskimoon liittyviä vajaatoimintoja.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2010-2016 Yhteystiedot: NaN Distance, nandistance@nandistance.org